Impressie Burghgraef

Benieuwd naar ons bedrijf?

Op deze pagina vindt u een aantal foto's van Burghgraef Vleesbedrijf Ter Apel.

Kolbe vleeswolf

Deze machine wordt gebruikt om vlees te malen. De machine maalt vlees grof of fijn afhankelijk van de plaat die gebruikt wordt. De machine is voorzien van twee wormen en kan voorzien worden een enkele of dubbele set platen met voorsnijder. 

Menger

Gemalen vlees wordt tezamen met zout, kruiden en specerijen in bovenstaande menger gestopt. De menger is voorzien van een dubbele as met schoepen, beide assen kunnen twee kanten op draaien. Door de assen bij elke partij beide kanten op te laten draaien zorgen we voor een goede menging van vlees en toevoegingen, zo garanderen we een constante smaak van het eindproduct. 

Kookketels

Onze gehaktballen worden gegaard in bovenstaande kookketels, afhankelijk van de soort gehaktbal en hoeveelheid die we maken wordt gebruik gemaakt van een formaat kookketel. De ketels zijn voorzien van een regelkast waarop we de gewenste temperatuur instellen. 

Inpakruimte

In onze inpakruimte worden de gehaktballen en andere vleesproducten professioneel verpakt. U ziet links een grote vacuümmachine en aan de rechterkant een dieptrekker.

De vacuümmachine is van groot formaat en werkt door een product in vacuümzak erin te leggen en te rand van de zak op de rand van de vacuümkamer te leggen. Vervolgens sluiten we de bovenzijde en wordt alle lucht uit de afgesloten ruimte gezorgen waardoor het product vacuüm verpakt uit de machine komt. 

De dieptrekker wordt gebruikt om onze gehaktballen per 2 of 4 stuks te verpakken. De machine vormt zelf de verpakking met kunststof folie en sluit deze af met dunnere folie aan de bovenkant. Beide machnies sluiten de verpakking zelf luchtdicht af. 

Koelbus

Onze vleesproducten worden in de wijde omtrek door ons zelf bezorgd. We beschikken over koelbussen die het vlees vers en koud houden onderweg naar slager, supermarkt, horecagelegenheid en kantine.

Worstmakerij

Onze worstmakerij draait 5 dagen per week volop. Wij maken metworst, verse worst, leverworst, grillworst en diverse andere worstsoorten in eigen huis. Rechts op de foto ziet u een stopbus/vacuümvuller. Door deze aan te sluiten op een diafragma kunnen we hiermee onze gehaktballen vormen. Op die manier zijn wij in staat heel snel gehaktballen te vormen en te garen. De gevormde gehaktballen worden direct gegaard in de aanwezige kookketels. Doordat de gehaktballen snel achter elkaar in de kookketel belanden kunnen wij ze gelijktijdig garen. Daarmee zorgen we voor een consistente garing van onze gehaktballen. 

Drogerij

In ons eigen pand in Ter Apel hebben we de beschikking over een ruime drogerij. Hier drogen wij onze eigen droge worst, schenke en nagelhout. Daarnaast hebben we genoeg capaciteit om ook worsten en andere producten van en voor onze klanten te drogen. Wij maken onder andere een ruime selectie droge worsten naar onze eigen recepturen, alsmede droge worst naar de receptuur van diverse slagerijen.

Voor al uw vragen staan wij voor u klaar, onze contactgegevens vindt u op de contactpagina.